Tesztelje, melyik párthoz kapcsolják az álmai!

A Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti irodája azért kezdett nagyszabású kutatásba, hogy megtudja, mi a „magyar álom”. A kutatási kérdések négy nagy témát öleltek fel: a magyarok álmodozási szokásait, a magyarok viszonyát a múlthoz, a magyarok jelenbeli terveit és a jövőről alkotott elképzeléseiket. A témakörök külön-külön is nagyon érdekes eredményekhez vezettek, de mi most a pártokhoz kapcsoló (meglepő módon ilyenek nagyon is vannak) jellemző attitűdökből állítottunk össze egy tesztet.
 
A dolog – mint általában az ilyen típusú tesztek – nem nélkülözi a játékosság elemét. Elsősorban az derül ki belőle, hogy milyen elképesztő dolgokat hozhatnak ki az átlagok. Az eredményeket erőteljesen befolyásolja persze az is, hogy egy-egy pártnak milyen összetételű (például kor, nem, iskolai végzettség, lakóhely szerint) a szimpatizánsainak köre.
Kérdések:

1. Szokott álmodozni a saját jövőjéről?

2. Mit gondol, lehet esélye az életben meg is valósítani az álmait?


3. Mit tesz azért, hogy megvalósítsa álmait?


4. Miről álmodozik leginkább?5. Álmai életéhez fejenként mennyi havi nettó kellene?


6. Ön szerint a huszadik században mikor volt a legjobb a magyaroknak?


7. Hogyan éltek szülei, amikor annyi idősek volt, mint Ön most?

8. Milyen szerepet tölthetnek be a civil szervezetek a magyar álom megvalósításában?

9. Mi a legfontosabb ahhoz, hogy virágzó országgá váljunk?10. Melyik országhoz szeretné, ha hazánk hasonlítana?11. Milyen utat kellene járnia országunknak?

Elküld