Így használd a mélyhűtőt
Azt szinte mindenki tudja, hogy a mélyhűtő ajtaját nem szabad nyitva hagyni, és rendszeresen le kell olvasztani. Sokkal kevesebben vannak azonban tisztában azzal, milyen sokoldalúan használható ki a mélyhűtés. Időt, sőt pénzt is meg lehet spórolni ezzel. Ezt itt az ilyen „trükkök" helye.« vissza a témakörök listájához
Még nincs bejelentkezve!
Ha hozzá szeretne szólni a témához, kérjük előbb jelentkezzen be!
Ha még nincs felhasználóneve, kérjük regisztráljon!
A kommentelés lehetőségről, szabályairól itt tájékozódhat.
1
[Mester] [2017.feb.5. 12:29] [válaszolok erre]
Előzmény: Ilona 2016.dec.12. 18:15
Ez a tojásfehérje lefagyasztás hogy is megy? És aztán mire lehet felhasználni? Most maradt nekem egy csomó. Köszi.
Ez a tojásfehérje lefagyasztás hogy is megy? És aztán mire lehet felhasználni? Most maradt nekem egy csomó. Köszi.
[Ilona] [2016.dec.12. 18:15] [válaszolok erre]
Saját praktikáim a mélyhűtő kihasználásra melyek megkönnyítik a főzést, ugyanakkor költségcsökkentőek is.
A felesleget műanyag jégkocka tartóba adagolom, majd fagyasztás után felhasználásig nylon zacskóba tárolom:
- petrezselymet aprítva kevés vizzel felengedve, hogy kezelhető kocka legyen ( levesbe, rizsbe, burgonyához, stb.)
- folyékony sürített paradicsomot (levesbe, pörköltbe, stb.)
Lefagyasztható pl.- maradék levesbe való tészta kisebb nylon zacskóba rakva,
- karaláb, zeller nagyobb darabokra vágva,
- blansírozva, zölborsót, zöldbabot, karfiolt,
- kevert süteménybe való narancskocka 1 süteménybe való mennyiségű adagokban elrakva. (a astagabb héjú narancs gerezdeket váltott vízben 1-2 napig áztatjuk, majd felkockázva (mazsola nagyságúra) kevés cukros vízben előfőzzük, kicsit kinyomjuk),
- felesleges tojásfehérje 1-v 2 db-os mennyiség/zacskó
- húsleves, csak lé és hús ( a zöldségfélék nélkül, mert megpuhulnak.
- töltött káposzta,
- kész kocsonya adagonként lezárt dobozba.
Fontos! -a főtt ételek felhasználásakor újra fel kell forralni az ételt. A kocsonyát is amit utánna, új tiszta tányérban hagyunk újra megaludni.
- Mindent dátumozva kell elrakni és minél előbb fel kell használni, de legalább a mélyhűtő tájékoztatójában előírt időpontig.
A felesleget műanyag jégkocka tartóba adagolom, majd fagyasztás után felhasználásig nylon zacskóba tárolom:
- petrezselymet aprítva kevés vizzel felengedve, hogy kezelhető kocka legyen ( levesbe, rizsbe, burgonyához, stb.)
- folyékony sürített paradicsomot (levesbe, pörköltbe, stb.)
Lefagyasztható pl.- maradék levesbe való tészta kisebb nylon zacskóba rakva,
- karaláb, zeller nagyobb darabokra vágva,
- blansírozva, zölborsót, zöldbabot, karfiolt,
- kevert süteménybe való narancskocka 1 süteménybe való mennyiségű adagokban elrakva. (a astagabb héjú narancs gerezdeket váltott vízben 1-2 napig áztatjuk, majd felkockázva (mazsola nagyságúra) kevés cukros vízben előfőzzük, kicsit kinyomjuk),
- felesleges tojásfehérje 1-v 2 db-os mennyiség/zacskó
- húsleves, csak lé és hús ( a zöldségfélék nélkül, mert megpuhulnak.
- töltött káposzta,
- kész kocsonya adagonként lezárt dobozba.
Fontos! -a főtt ételek felhasználásakor újra fel kell forralni az ételt. A kocsonyát is amit utánna, új tiszta tányérban hagyunk újra megaludni.
- Mindent dátumozva kell elrakni és minél előbb fel kell használni, de legalább a mélyhűtő tájékoztatójában előírt időpontig.
[Háziasszony] [2016.dec.12. 17:49] [válaszolok erre]
Előzmény: Panka21 2016.dec.11. 09:00
FONTOS: igazán akkor lehet/célszerű ilyen típusú étkeket eltenni a mélyhűtőbe, ha annak van gyorsfagyasztó funkciója.
FONTOS: igazán akkor lehet/célszerű ilyen típusú étkeket eltenni a mélyhűtőbe, ha annak van gyorsfagyasztó funkciója.
[Mester] [2016.dec.11. 21:33] [válaszolok erre]
A citrom (én is nézem, mikor akciós) levét kifacsarom és jégkockatartóba teszem - nem fémbe, hanem műanyagba! A lereszelt héj cukorral elkeverte és egy jól zárható kis dobozba szintén odakerül (sütikbe jó). A citromkocka tea izésítéséhez (még hűti is) és limonádé készítéséhez is kiváló.
[Panka21] [2016.dec.11. 09:00] [válaszolok erre]
Nekem nagyon bevált: amikor akciósan kapható filézett csirkemell, abból veszek és a szokásos módon panírozva beteszem a mélyhűtőbe. Arra vigyázni kell, hogy ne kunkorodjon (én műanyag vágódeszkára fektetem, amíg kemény nem lesz, utána megy zacskóba). Ebből bármikor csinálhatok egy gyors ebédet vagy vacsorát.
1