Maradékok felhasználása
Valóban sokat lehet spórolni azzal, ha a maradékokat nem dobjuk ki. Nem árt azonban ezzel a dologgal vigyázni, mert a sokáig tartogatott ételben káros anyagok szaporodhatnak (különösen indokolt az óvatosság a gombával, májjal). A sem jó, ha a spórolás jegyében a család úgy érzi „moslékot” kapott.« vissza a témakörök listájához
Még nincs bejelentkezve!
Ha hozzá szeretne szólni a témához, kérjük előbb jelentkezzen be!
Ha még nincs felhasználóneve, kérjük regisztráljon!
A kommentelés lehetőségről, szabályairól itt tájékozódhat.
1
[Mester] [2016.dec.11. 09:53] [válaszolok erre]
Nekem van néhány bevált hasznosításom:
A maradék csirkepörköltből hortobágyi húsospalacsinta lesz (ha nem elég a maradék szaft, akkor pörköltkockából készítettel ki lehet pótolni)
A sült hús apróra vágva salátához jó (öntetet érdemes adni hozzá)
A rizs rakott, töltött dolgokhoz jó, a tészta mártással sajttal máris új étel
A maradék csirkepörköltből hortobágyi húsospalacsinta lesz (ha nem elég a maradék szaft, akkor pörköltkockából készítettel ki lehet pótolni)
A sült hús apróra vágva salátához jó (öntetet érdemes adni hozzá)
A rizs rakott, töltött dolgokhoz jó, a tészta mártással sajttal máris új étel
1