Hogyan alakulnak a számladíjak

Kalkulátorunkban gyorsan és egyszerűen nézheti meg, hogy milyen költségekkel kell szembesülni a jelentősebb méretű bankok számláit használóknak. Az egyszerüsítésnek azonban ára van, számos speciális, több tényezőtől (például aktív kártyahasználat, jövedelem és megtakarítás, vagy ezek kombinációja) függő számlának külön érdemes utánanézni.

NAGYON FONTOS!

TIPP
Ha valaki nyilatkozott és csak ezt használja ki, akkor a pénzfelvétel számát és összegét írja nullának
Aki nyilatkozatot tett bankjában, havonta kétszeri alkalommal, legfeljebb összesen 150 ezer forint értékben díjmentesen vehet fel készpénzt bankjegykiadó automatából (ATM). Akinek nincs kártyája, az ugyanezt a fiókban már nem teheti meg. A kalkulátor jelenleg azoknak a feltételeit mutatja, akik nem nyilatkoztak.

Azt, hogy mennyiért juthat hozzá saját pénzéhez, itt külön is kalkulálhatja

 FIGYELEM! Néhány bank a kártyás fizetésnél is díjat kér!

BankMegnevezésDíj
BudapestBázis, befektetési kártyás számlacsomagnál0,3%, max. 800 Ft/év
CitibankMinden kártyás vásárlásnál a Priority csomag (és a régebben szerződött ügyfelek) kivételével0,3%, max. 6020 Ft vagy 6990 (Global csomag)
RaiffeisenMindennapok 2.00,3%, max. 6000 Ft
 Bázis 2.00,3%, min. 100, max. 5988 Ft
Nem használ internetet és telefonon is legfeljebb csak tájékozódik. A fizetését bankfiókban vagy a legolcsóbb bankkártyával teljes egészében felveszi. A közüzemi díjakat (például villany-, fűtés-, telefonszámla) sárga csekken, a postán fizeti be. Ez a kategória csak a használatot tükrözi, az elnevezés nem tévesztendő össze a 2016. októberétől bevezetett „Alapszámla" elnevezésű konstrukciókkal!

Alapszámla

Kérjük, válassza ki, körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és azt hány részletben veszi fel!

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   mehet
A mindennapokban, ahol teheti, kártyát (az olcsóbb, elektronikus plasztikot – ha nem így van, a bankkártyák menüpontban látszik a díjkülönbség) használ, készpénzt szükség esetén, több részletben vesz fel. A közüzemi díjakat a bankfiókban adott három megbízással a számlájáról emelteti le, ide utaltatja a fizetését/jövedelmét is. Az egyszerűség kedvéért a rezsinél havi 50 ezer forintot állítottunk be. Az egyéb fizetendőket csekken rendezi, állandó vagy eseti átutalási megbízást nem ad.

Hagyományos számla

Kérjük, válassza ki, körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és pénzt hány részletben, átlagosan mekkora értékben vesz fel!

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   
Készpénzfelvételek átlagos összege:   mehet
 Bankfiókba szinte sohasem jár. A mindennapokban, ahol teheti, kártyát használ, olyant, amihez többnyire értékelhető biztosítás is jár (dombornyomott). A közüzemi díjakat (a három megbízás összegét 50 ezer forintra vettük) a számlájáról emelteti le, ide utaltatja a fizetését is. Az egyéb fizetendők közül egyet (30 ezer forint értékben) állandó megbízással utaltat. Készpénzt szükség esetén, több részletben vesz fel.

Aktív számla

Kérjük, válassza ki, körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és pénzt hány részletben, átlagosan mekkora értékben vesz fel!

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   
Készpénzfelvételek átlagos összege:   mehet

 Szinte mindent igyekszik bankszámlájáról intézni. A mindennapokban, ahol teheti, kártyát használ, olyant, amihez többnyire értékelhető biztosítás is jár (dombornyomott). A közüzemi díjakat a számlájáról emelteti le, ide utaltatja a fizetését/jövedelmét is. A három beszedési megbízás mellett az egyéb fizetendők közül kettőt állandó megbízással utaltat, háromszor önálló átutalást is indít. Kalkulációnkban mindegyiknél 50 ezer forintos értékekkel számoltunk.

Dinamikus számla

Kérjük, válassza ki, hogyan intézi az ügyeit, és körülbelül mennyi pénz érkezik (minden hónapban) a számlájára, és pénzt hány részletben, átlagosan mekkora értékben vesz fel!

A számlára érkező rendszeres jövedelem:   
Készpénzfelvételek száma:   
Készpénzfelvételek átlagos összege:   
Ügyek intézése:   mehet

További cikkek