Mennyiért juthatunk hozzá a saját pénzünkhöz

Mindenkinek érdemes odafigyelnie arra, mennyiért juthat a saját pénzéhez. Az eltérések ugyanis – főleg nagyobb összegeknél – még bankon belül is meghökkentően nagyok lehetnek. Jelentős a különbség persze a pénzmozgatás módja szerint is. Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, hogy mennyibe kerül, ha a szükséges összeget a bankfiókban veszi fel, illetve ha ugyanezt inkább átutalja.
Érdemes hozzávetőleg pontos értéket megadni, mert a költségeket a különböző módon számított díjak miatt nem lehet úgy számolni, hogy ha egymillió ennyibe kerül, akkor például ötmillió annak ötszörösére rúg. A jutalékoknál a bankok alkalmaznak egy százalékos mértéket, fix összeget, de minimum és – szerencsés esetben – maximum díjat is.

A kalkuláció a bankon kívüli ügyletekre vonatkozik. Érdemes odafigyelni arra is, hogy amennyiben vásárlásról (például autó) van szó, akkor – ha lehetséges – érdemes a vételárat kártyával rendezni. Ennek ugyanis többnyire nincs külön díja.
 

NAGYON FONTOS!

Aki nyilatkozatot tett bankjában, havonta kétszeri alkalommal, legfeljebb összesen 150 ezer forint értékben díjmentesen vehet fel készpénzt bankjegykiadó automatából (ATM).
A kalkulátorban a nyilatkozók az EZEN FELÜLI díjakat nézhetik meg. Az elsőként jelölt tranzakció így tulajdonképpen a harmadik, illetve ha valaki egyben kivett 150 ezer forintot, akkor a második.

Bankjegykiadóból (ATM) egyszerre általában maximum 20 darab, vagy 500 ezer forint értékű bankjegyet lehet felvenni (sokszor napi korlátozással).
A kalkulátornak az AMT-díjakra vonatkozó része így legfeljebb ez alatt mérvadó.

A pénzfelvétel és az átutalás kalkulációja

A számladíjakat itt kalkulálhatja

Kérjük, válassza ki a módszert, majd írja be az összeget!
Az értéket a rendszer megőrzi, így könnyen kontrollálható, más módszerrel mekkorák a díjak.

Tranzakció:   
Hányadik tranzakció a hónapban:   
Felvenni, átutalni kívánt összeg:   mehet


További cikkek