Teljesen magyar lesz majd a Boci csoki

2024. március 26. A 100 százalékban magyar tulajdonú Cerbonához kerül majd a Boci, a Melba és a párizsi kocka, de a termékek egy darabig biztos nem változnak. Ahogy az áruk sem. A Balaton szeletet viszont megtartja a Nestlé.

A Nestlé ma bejelentette, hogy értékesíti a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona számára. A Boci-t és a többi érintett márkát a Nestlé a privatizáció során, 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt vásárolta meg. Mint tudatták, az értékesítések lehetővé teszik a Nestlé Hungária Édesség Üzletága számára, hogy olyan erősségeire és növekedést biztosító márkáira összpontosítson, mint a jól ismert KitKat és a nagy népszerűségnek örvendő Balaton.

Az ellátás folytonosságának biztosítására egy átmeneti időszakban a Nestlé gyártja majd tovább az eladott márkákat, ezzel is garantálva, hogy a fogyasztók megszakítás nélkül hozzáférhessenek kedvelt csokoládéjukhoz. A tranzakció 2024. május 22-én zárul.

A Cerbona vezérigazgatója, Mészáros Tamás hangsúlyozta, hogy a közel 100 éves múltra visszatekintő népszerű márkák így 100 százalékban magyar tulajdonban levő céghez kerülnek.  Elmondta még, hogy igyekeznek biztosítani, hogy a Bocinál ne legyenek „váratlan költségingadozások”. Az árat – derült ki a közleményből –  „a piaci dinamikára érzékenyen” közelítik majd meg.

Szerző: BVJ
Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok