Önkéntes nyugdíjban nyomul az ING

2012. október 5. A hosszú távú öngondoskodást a rendszeres megtakarítások tudják biztosítani, éppen ezért az ING a stratégiájában kiemelten fontos szerepet szán a jövőben az önkéntes nyugdíjpénztárának – mondta első sajtótájékoztatóján Cornelia Coman, aki júniustól vezeti az ING Biztosítót.

A lakosság számára a pénzügyileg stabil jövő megteremtése a cél, így felértékelődik a nyugdíjcélú megtakarítások szerepe. Az ING stratégiájában kiemelten fontos szerepet szán az önkéntes nyugdíjpénztárának, amely jelenleg 7 százalékos piaci részesedésével a hatodik helyen áll – mondta a vezérigazgató. Elsősorban a magánszemélyeket szeretnék meggyőzni arról, hogy a nyugdíjcélú megtakarítás legjobb eszköze az önkéntes nyugdíjpénztár lehet az adókedvezménynek és a költségszerkezetének köszönhetően. A vezérigazgató szerint egészségügyi reformra van szükség Magyarországon ahhoz, hogy a magánintézmények is belépjenek a piacra. Jelenleg nincs olyan egészségbiztosítási termék, amely az ügyfelek igényét teljes egészében le tudná fedni. Idén egyébként nőtt az egészségbiztosítási piac.

Az ING a termékek új generációját és egy új ügyfélkiszolgálási modellt kíván bevezeti 2013 második negyedévében. Az ügyfél-elégedettség kiemelten fontos szerepet kap, ezért kikérik az ügyfelek véleményét, majd tájékoztatják is őket az eredményekről. A biztosításokat és nyugdíjpénztári terméket elsősorban a saját hálózatában értékesítené az ING, de alkuszokon és ügynökökön keresztül is szeretne minél több emberhez eljutni.

Kapcsolódó anyagok