Ne higgyen a rendőrségtől jövő sms-nek!

2024. június 12. Sokan gondolkodás nélkül kattintanak és fizetnek, amikor a rendőrség nevében bírság befizetésére felszólító sms érkezik. Jobban tennék pedig, ha előbb tájékozódnának, a csalók ugyanis így is próbálkoznak. A rendőrség hangsúlyozza: nem kommunikál szöveges üzenetekben.

Folyamatosan érkeznek az újabb és újabb hírek a csalók próbálkozásairól, de úgy tűnik, mindig akadnak, akik beugranak. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatának munkatársai naponta kapnak olyan telefonhívásokat állampolgároktól, amelyben elmondják nekik, hogy bírság befizetésére utasító sms-t kaptak.

Mint közzétették, sajnos többen nem csak azért ragadnak telefont, hogy előzetesen meggyőződjenek az üzenet valóságtartalmáról, hanem azt is közlik, hogy ők bizony ezt már be is fizették. A rendőrség hangsúlyozza: nem kommunikál szöveges üzenetekben. Amennyiben bírságot szab ki, arról ügyfélkapun, cégkapun vagy írásbeli határozatban rendelkezik.
 
Mindenkinek azt tanácsolják, hogy a endőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával keressék fel. Semmiképpen se kattintsanak tehát becsali linkre! Ezt a tanácsot egyébként minden más esetben is célszerű megfogadni. A csalásokról, azok megelőzéséről hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán lehet találni.

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , ,

Kapcsolódó anyagok