Mérgező gyomnövény került a mirelit zöldbabba
2024. június 5. Az Auchan gyorsfagyasztott zöldbabjában mérgező gyomnövény lehet– tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A visszahívásról honlapján az üzletlánc is tájékoztatta vásárlóit. Az érintett termék bármelyik Auchan áruházba visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt az Auchan kivonja a forgalomból a gyorsfagyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbab 450 grammos csomagját. A termék egyébként 2026-ig lenne felhasználható. A problémás tétel száma: L.24.366.1.A.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el! A mirelit csomag bármelyik Auchan áruházba visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc is tájékoztatta a visszahívásról honlapján vásárlóit.
A csattanó maszlag úgynevezett tropán alkaloidokat (például atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.
Szerző: Azénpénzem
Címkék: Nébih, Auchan, zöldbab, mirelit, termékvisszahívás, mérgező, élelmiszer
Kapcsolódó anyagok
- 2024.07.20 - Álőstermelőket buktattak le
- 2024.07.17 - Tűzveszélyes lehet az IKEA-ban vett hordozható töltő
- 2024.07.12 - Szalmonellás lehet minden szezámkrém
- 2024.07.07 - Vigyázat, megbetegíthet az Auchan prémium sajtja!
- 2024.07.03 - Rákkeltőek lehetnek ezek a konyhai eszközök
- 2024.07.02 - Ezeket a Maggi termékeket inkább ne használja
- 2024.06.26 - Ne egyen az Aldiban vett sárgabarackból!
- 2024.05.10 - Az infláció magasabb lett áprilisban a vártnál
- 2024.05.07 - A KSH szerint újra belendült a magyarok vásárlása a boltokban
- 2024.05.02 - Ellenőrzik az árfigyelős termékek minőségét
- 2024.04.30 - Átlagosan 23 százaléknak érezzük a drágulást
- 2024.02.26 - Ezért fizetünk nyugati árat az élelmiszerekért
- 2023.12.04 - A forralt borok receptúráját is megvizsgálják
További kapcsolódó anyagok