Még sokkal többet söpörne be szerencsejátékból a posta

2024. április 10. Az eddigi évi 50 milliárd forintos szerencsejáték-árbevételét akár meg is megtöbbszörözheti a Posta – jelentette ki az állami társaság első embere abból az alkalomból, hogy Nyíregyházán megnyílt az első Posta Lottózó. Országszerte 20 ilyet akarnak létrehozni az ország húsz legforgalmasabb postáján.

Nyíregyházán, a város legnagyobb postaépületében kialakított lottózó ünnepélyes átadásán Mager Andrea, a Szerencsejáték elnök-vezérigazgatója kiemelte, az új értékesítőhelyet az ország húsz legforgalmasabb postáján alakítják ki, az ügyfelek pedig postai sorállás nélkül, egy külön postai helyiségben tudnak szerencsejáték-termékekhez jutni. Mint hozzátette: a Posta eddig hagyományosan a számsors-játékok és a kaparós sorsjegyek értékesítésében volt erős, az új típusú lottózóval már a sportfogadások értékesítése is emelkedhet. 

Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója az eseményen kiemelte, a vállalat az elmúlt évben új stratégiába kezdett, a hagyományos postai szolgáltatások biztosítása mellett kiterjesztette postapartneri programját, kiszélesítette pénzügyi közvetítői tevékenységét, valamint egyéb pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek. A cél egy olyan új vállalkozásforma megteremtése volt, amelyben a Posta partnerei a lottótársaság segítségével megtarthatják jövedelmezőségüket és eredményességüket – hangoztatta az elnök-vezérigazgató. Abban bízik, hogy az új Posta Lottózókban bevezetett sportfogadásokkal az eddigi évi 50 milliárd forintos szerencsejáték-árbevételét akár meg is megtöbbszörözheti a Posta. 

A két társaság tervei szerint az egykori postaboltok helyén megnyíló új értékesítőhelyek közül kilencet ebben az évben, a többit jövőre adják át a vásárlóknak. Az eseményen az állami tulajdonú vállalatok vezetői stratégiai partnerségi megállapodást is aláírtak, amelynek a Posta Lottózók megnyitása mellett a vidéki vállalkozások versenyképességének támogatását, a sorsjegyértékesítési technológia fejlesztését, modern arculat kialakítását és a postai értékesítők magas szintű oktatását tartalmazza.

Szerző: Azénpénzem/MTI
Címkék:  , , , ,

Kapcsolódó anyagok