Már csak két magánnyugdíjpénztár marad talpon

2024. április 23. Április elsejével a korábbi MKB magánnyugdíjpénztár beolvadt a Budapestbe. Közben a napokban a Szövetség (korábban Allianz) Magánnyugdíjpénztár úgy döntött: 2024. július 1-i dátummal beolvad a Horizont Magánnyugdíjpénztárba. Ezzel a sok viharon átesett szektor kétszereplősre olvad.

A Szövetség (korábban Allianz) Magánnyugdíjpénztár április 17-én tartott küldöttközgyűlése minősített többséggel elfogadta az igazgatótanács előterjesztését arról, hogy 2024. július 1-i dátummal beolvadnak a Horizont Magánnyugdíjpénztárba. Mint azt tudatták: felmérve a piaci lehetőségeket és a tagok érdekeit eleve a Horizont Magánnyugdíjpénztárral kezdtek tárgyalásokat. Indoklásuk szerint piacvezető és járadékszolgáltatással rendelkező partnert kerestek. 
Fontos! A Horizontnál a tagdíjat és az adományt is átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel kérik Aki csoportos átutalással rendezi díját, annak a díjlehívást június 15-éig le kell állítania. A Horizont minimum havi tagdíjának összege 200 forint, amit legalább egy egyéves időszakra kell fizetni. Az évi 2400 forintos tagdíjon felül a tagoktól kért működési adomány összege 10600 forint.
A tagoknak küldött tájékoztatóban jelezték, hogy a beolvadást még küldöttközgyűlésen meg kell erősíteni. Amennyiben ez megtörténik (és aligha van bárkinek kétsége, hogy így lesz), akkor sincs tagjaiknak semmi teendője. Tagsági jogviszonyuk automatikusan a Horizont Magánnyugdíjpénztárban folytatódik. Azok között a tagok között egyébként, akiknek a kassza ismeri az email címét és mobilszámát, vagy azokat május végéig a weboldalukról letölthető adategyeztető lapon megadják három 50 ezer forintos Media Markt utalványt sorsolnak ki.
 
A korábban MKB Magánnyugdíjpénztár néven működő, később MHB Gondoskodás Nyugdíjpénztár magán ága április 1-vel olvadt be a Budapest Magánnyugdíjpénztárba. Erről – mint azt megírtuk – a tavaly december 13-án tartott küldöttközgyűlésen döntöttek. Mostanra tehát mindössze két szereplő maradt ezen a piacon.

Szerző: BVJ
Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok