Jön a húsnélküli húsgolyó az IKEA-tól
2020. július 16. Augusztustól kapható az IKEA éttermeiben az ikonikus húsgolyó húsmentes változata – adta hírül a társaság. A cél a fenntarthatóság, a termék klímalábnyoma ugyanis az eredetinek mindössze 4 százaléka.Az IKEA állítása szerint sikerült olyan húsnélküli húsgolyót készíteniük, ami az eredetinek fenntarthatóbb megfelelője, a húsgolyó rajongóinak pedig nem kell lemondaniuk a megszokott ízről és állagról.
Az új húsmentes golyó növényi eredetű húspótló anyagokból – borsófehérjéből, zabból, burgonyából, hagymából és almából – készül, de az íze és az állaga éppen olyan, mint a húsé – állítja a bútoráruház. A húsmentes golyó klímalábnyoma a klasszikus IKEA húsgolyóénak mindössze 4 százalékát teszi ki. A termék az áruházi üzletekben is kapható lesz.
A húsmentes golyó fejlesztési fázisában a legfontosabb célunk a hússzerű íz és textúra rekonstruálása volt, kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával. Különféle összetevőket és módszereket próbáltunk ki és teszteltünk, és az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk – mondta Sánta Krisztina, a budaörsi IKEA Áruház IKEA FOOD vezetője.
A húsmentes golyó az Európai Unióban 2020 augusztusától lesz kapható.
Szerző: Az Én Pénzem
Címkék: IKEA, húsgolyó, étterem, bútoráruház