OTP Juniorral nagyon kedvező lehet a bankolás

Ezt a számlát a diákoknak találták ki

2024. május 22. A ballagás, a középiskola befejezése után mindenképp szüksége lesz bankszámlára a diákoknak akár továbbtanulnak, akár munkába állnak. Az OTP Bank tapasztalatai szerint ugyanakkor a többség már fiatalabb, 14-15 éves korban megnyitja első bankszámláját. Az OTP Junior számlacsomagot már a legkisebbek is igényelhetik, ráadásul 24 éves korig a számlavezetés és a bankkártya is díjmentes.

Sok szülőben felmerülhet a dilemma, mikor érdemes a gyereknek számlát nyitni. A fiataloknak is vannak már pénzügyeik, így hasznos a bankszámla és a bankkártya megléte. Legkésőbb a középiskola befejezésekor szüksége van a diákoknak bankszámlára akár a felsőfokú tanulmányok elkezdéséhez, akár munkába álláshoz. Ugyanakkor az elektronikus, bankkártyás fizetés, a digitális megoldások térnyerésével már egyre fiatalabb korban szükség lehet bankkártyára. Az OTP Banknál akár születés után nyitható bankszámla a gyereknek, amire megtakarítási számlaként is lehet tekinteni, OTP Junior kártyát pedig már 7 éves kortól lehet közösen igényelni

Mutatjuk mi minden 0 Ft OTP Junior számla esetén

A bank egyik fő stratégiai célja, hogy az OTP legyen a fiatalok első gondolata a mindennapi pénzügyek terén, ehhez pedig egy rendkívül kedvező ajánlatot és számos mindennapi bankolást támogató digitális funkciót biztosít. Az OTP Junior számlacsomag számlavezetési díja, a számlához igényelhető bankkártya kibocsátási díja és az éves díja is nulla forint, valamint az internet- és mobilbank is díjmentes 24 éves korig. 16 éves kortól a készpénzfelvét is díjmentes az ATM-ből havi 2 alkalommal, 150 ezer forintig*. Ugyancsak díjmentes a fizetési kérelemre adott választranzakció, így egyszerűen bekérheti a diák a zsebpénzt a szülőtől.

Újdonság, hogy 14 éves kortól kiegészítő kedvezményként az elektronikus átutalások díja nulla forint havi 100 ezer forintig, a csoportos beszedések pedig havi 30 ezer forintig, ehhez csak aktiválni kell a megfelelő kedvezmény dobozt. Így a fiatalok 0 forint havi díjért bankolhatnak az OTP Junior számlával és kártyával 24 éves korig.

Az Árfolyam + kedvezményes számlacsomag elem mobilbankon keresztüli igénylésével pedig kedvezményes árfolyamon lehet több devizát is váltani, ezt utazások előtt érdemes lehet beállítani a számlához.

Fő a biztonság

Fiatalabb korban a pénz értéke kevésbé kézzelfogható, így könnyebben elkölthető. A pénzügyi tudatosság ugyanakkor tanulható. Éppen ezért nyújtanak segítséget a különféle mobilbanki funkciók a felelős bankolás megtanulásához. A szülői kontroll segítségével a szülők ráláthatnak gyermekeik mobilbankjára. A kiadásfigyelő kategóriákba rendezi, mire mennyi pénzt költött valaki a számláról, ebből kirajzolódik, van-e olyan vásárlási szokás, amin érdemes lehetne változtatni.

Vásárlási és készpénzfelvételi limitet is be lehet beállítani a bankkártya szolgáltatásoknál, ami nemcsak a túlkötést és az ellenőrzést segíti, hanem a biztonságot is. A gyerek egyszerűen küldhet fizetési kérelmet is a szülőnek MobilBankján keresztül számlaszám, telefonszám vagy e-mail cím alapján akár zsebpénzről van szó, akár váratlan helyzetről. Ezt egy mozdulattal jóvá lehet hagyni, vagy el lehet utasítani. Jóváhagyás esetén pedig díjmentesen küldhető át az összeg.

Hasznos mobilbanki funkciók

Az új mobilbanki számlabontó funkcióval könnyen szétdobhatóak a közös költések egymás között. Ehhez az alkalmazáson belül ki kell választani az adott tranzakciót – például a közös vacsorához kapcsolódót -, majd az összeget szétosztani a partnerek között. Az app ilyenkor egyszerre küldi ki minden érintettnek a fizetési kérelmet, erre válaszként díjmentesen adhatják meg a társaság tagjai a tartozásukat. Hasznos lehet bármilyen közös program, utazás vagy akár egy közös albérlet fenntartása kapcsán.

A bankkártya digitalizációjával mobilos és okosórás fizetésre is lehetőség van IOS-es és Androidos készüléken is.

A megtakarítást segíti a Persely funkció. Itt külön nyitható – akár több – megtakarítási számla díjmentesen egy-egy cél érdekében, ahova eseti és rendszeres befizetés és pénzkivétel is bármikor lehetséges. Így kis összegeket félretehet a diák akár kerékpárra, utazásra, egy számára fontos célra lépésről lépésre.

A Kedvezményprogram segítségével pedig a bankkártyás és online vásárlásai után 5-30 százalékos pénzvisszatérítést kaphat különböző, a bank fiatalok által kedvelt partnereinél (pl. KFC, Starbucks, Pirex, Líra, Campus fesztivál), amit az OTP a következő hónap elején automatikusan jóváír a számlán. Ha például a KFC-nél vásárol, akkor a 2500 forintos ebéd után 250 forintot ír jóvá utólagosan a bank. Az elérhető kedvezmények körét a bank folyamatosan bővíti. A kedvezmények igénybevételéhez regisztrálni kell a Kedvezmény programba, valamint aktiválni a megfelelő engedményt.

Az OTP Junior számlát a törvényes képviselő (szülő, gyám, gondnok) nyithatja meg bármelyik bankfiókban 14 éves korig. A számla 14-18 év között a törvényes képviselővel együtt nem csak bankfiókban, de VideóBankon keresztül is megnyitható. 18 és 24 éves kor között pedig a Selfie számlanyitás is elérhető.

* A 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. §. alapján a szükséges nyilatkozat megételét követően.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Bank a kondíciók módosításának jogát fenntartja. További részletekről tájékozódjon az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből.


Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok