Épül a tb-n kívüli egészségügy

2012. november 14. Szaporodik azoknak a biztosítóknak a száma, amelyek saját kézbe veszik az egészségügyi ellátást szervezését. A nap 24 órájában működő egészségügyi call centerrel és magánszolgáltatói partnerrel kínál alternatívát az állami ellátással szemben 2013 januárjától a Signal Biztosító is. A legalább 15 főt foglalkoztató cégekkel szerződnének.

A Signal Biztosító Magyarországon is bevezeti a vállalatok és vállalkozások számára kifejlesztett új integrált egészségügyi rendszerét – jelentette be Kálózdi Tamás, elnök-vezérigazgató. A szolgáltatás 2013 januárjában indul. A Signal partnerül nem a Medicovert (az egészségbiztosítási területen elindult biztosítók többsége ezzel a céggel szerződött) választotta, a szolgáltatást ők a Főnix-Med együttműködésével nyújtják. A szolgáltatás egyébként hasonló, mint amivel már a Generali is jelentkezett: nap 24 órájában működő egészségügyi call center, hatékony betegirányítás, várakozás és hálapénz nélküli járóbeteg ellátás.

A Medicover mellett a Főnix is kínál ma is foglalkozási-egészségügyi ellátást, a cég tájékoztatása szerint már 60 ezer fő lépett be ebbe a programba, amivel ezen a téren piacvezetők. A társaság kifejezetten törekszik arra, hogy elkülönítse szolgáltatását a tb-rendszertől. (A tapasztalat szerint számos magánrendelő valamiféle szimbiózisban él az államiakkal.) Országos hálózatuk már több mint 80 városra terjed ki, de persze készek a további terjeszkedésre is.

A Signal középtávon az egészségügy egyik vezető biztosítójává kíván válni, amihez nyilván nem jön rosszul, hogy anyacége Németország negyedik legtöbb ügyféllel rendelkező betegbiztosítója. A 15 főnél többet foglalkoztató cégek több csomagból is választhatnak (ugyanilyen megoldást alkalmaz a Generali is), de később a magánszemélyek felé is nyitnak majd.


Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok