Elképesztő, milyen menüsorokkal nyertek a közétkeztetési versenyen
A Közétkeztetési Szakácsverseny 2021-2022 a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös szervezésű szakmai eseménye. Az idei megmérettetés a „farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” mottóval zajlott.
A mostani verseny kötelező elemeként a fánknak, alapanyagként a sütőtöknek, míg meglepetés összetevőként az akácméznek kellett a menüsorokban megjelennie. Érdemes böngészni, hogy a közétkeztetési szakácsverseny döntőjébe milyen ételekkel lehetett bekerülni.
A háromfordulós – selejtezőből, elődöntőből és döntőből álló – versenyre összesen 28 csapat nevezett. A döntőbe 12 csapat került. Ők készíthették el valamely magyar tájegység hagyományos, háromfogásos farsangi ételsorát. A KÖSZ 2021-2022 fődíját a pécsi Hungast csapat vihette haza. A dobogó második fokára a budapesti Melódin Team csapata, míg a harmadikra a Hungast budapesti csapata állhatott.
Szerző: Azénpénzem
Címkék: Nébih, közétkeztetés, szakács, verseny