Díjeső az OTP Alapkezelőnek

Tóth István, az OTP Alapkezelő
szenior portfoliómenedzsere
2024. április 25. Négy kategóriában is az első helyen végzett az OTP Alapkezelő a tizenegyedik alkalommal megrendezett Privátbankár.hu Klasszis 2024 díjátadón. A legnagyobb bővülést regisztráló piaci szereplőnek járó első díj mellett két alap is aranyérmet kapott, Az Év Feltörekvő Portfoliómenedzsere pedig Tóth István, az OTP Alapkezelő szenior portfoliómenedzsere lett.

A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis 2024 díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek. A tizenegyedik alkalommal megrendezett díjátadón az OTP Alapkezelő elnyerte az Év Feltörekvő Alapkezelője díjat annak köszönhetően, hogy 2023-ban a legnagyobb növekedést érte el a kezelt vagyonban. Az év eleji 2263 milliárd forintról az év végére 4009 milliárd forintra nőtt a kezelt vagyon, így piaci részesedése 17,68 százalékról 21,22 százalékra emelkedett. .   

Megvédte tavalyi elsőségét Az Év Óvatos Vegyes Alapja kategóriában az OTP Prémium Trend Klasszikus Alap, amely így ismét aranyérmes lett. Hasonló elismerésben részesült az OTP Quality Alap is: Az Év Hazai Részvénybefektető Alapja kategóriában lett az első.

A Befektetési alapok rovat támogatója:

 

Az Év Feltörekvő Portfoliómenedzsere 

Tóth István elnyerte az Év Feltörekvő Portfoliómenedzsere díjat. Tóth István 2013. óta dolgozik az OTP Alapkezelőnél. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, Pénzügy mesterszakon befektetéselemzés szakirányon, emellett sikeresen teljesítette a CFA képesítés mindhárom vizsgáját is. Szakterülete a hazai és nemzetközi kötvénypiacok. A hazai piacon a legnagyobb forintos és devizás kötvényalapokat (többek között az OTP Optima, OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény, OTP Prémium Pénzpiaci, OTP Euró Rövid Kötvény és az OTP Dollár Rövid Kötvény Alap) kezeli szenior portfoliómenedzserként.

Emellett az OTP Sigma Származtatott Alapnak is a kezelője, amely egy abszolút hozam szemléletben kezelt alap, elsősorban fejlett és fejlődő piaci kötvény, deviza, részvény, illetve árupiaci befektetésekkel. Az OTP Sigma Alap 2023. évi hozama 30,92 százalék volt. A portfolióval kapcsolatos befektetési döntéseket elsősorban fundamentális faktorok, valamint kisebb mértékben technikai tényezők határozzák meg, emellett az alap kezelőjének a várakozásai alapján lehetősége van az eszközosztályok között az alap vagyonát dinamikusan átsúlyozni, valamint a kockázatos eszközkitettséget alul-, illetve felülsúlyozni. A hagyományos hosszú pozíciókon kívül az alap rendszeresen vállal az eszközök árfolyamának esésből is profitáló eladási pozíciókat is.

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok