Brutálisan megemelik a közlekedési bírságokat

2024. július 10. Nagyon megemeli a kormány augusztus 1-jétől a közlekedési szabálytalanságokért fizetendő bírságok összegét. Például a tilosban parkolás 15,6 ezer forint helyett 31,2 ezer forintban fájhat majd. A lejárt műszaki is kétszeresébe kerül.

A Magyar Közlönyben már kihirdették, hogy a közlekedési bírságok összege augusztustól gyakorlatilag megduplázódik. A tilosban parkolás jelenleg 15,6 ezer forintos bírsággal járhat, nem egészen egy hónap múlva viszont ugyanezért 31,2 ezret kell fizetni. Amennyiben most indokolatlanul áll meg valaki az autópálya leállósávjában, ezért 32,5 ezer forintos büntetésre számíthat. Augusztusban viszont ugyanez már 65 ezer forintba kerül.

A rendeletben táblázatba szedett adatok alapján lehet borzongani a brutálisan megemelt összegeken. Minden esetben igaz, hogy ha a helyszínen rendezi valaki, akkor kevésbé kell mélyen a zsebébe nyúlnia. Például az elsőbbségadás elmulasztása a helyszínen 26 ezer, illetve 32,5 ezer forint, később viszont már 52 ezret vagy 65 ezret kell ugyanezért fizetni.

A mozgáskorlátozott parkolóhelyre való beállás jelenleg 65 ezer forintba kerülhet, ez az összeg 156 ezer forintra emelkedik. Aki a kijelölt gyalogátkelőhelyen, vagy attól nem megfelelő távolságra parkol, azt augusztusban már 78 ezer forintra bírságolhatják (ez most nem éri el a negyvenezret).

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , ,

Kapcsolódó anyagok