Berobbant az új lakáscélú megtakarítás

2024. május 30. Átlépte a 100 milliárd forintos határt az OTP Lakástakarék tavaly márciusban elindított, lakáscélú megtakarítási termékére megkötött szerződések értéke. A magánszemélyek mellett a társasházaknak is kiszámítható megoldást kínáló Lakástakarék Prémium negyedére már online szerződnek az ügyfelek.

Az OTP Bank leányvállalatának, OTP Lakástakarék Zrt-nek tavaly márciusban elindított új terméke, a Lakástakarék Prémium bármilyen lakáscélra, sokoldalúan felhasználható lakáscélú megtakarítási termék. Megoldást kínál lakás vagy ház vásárlására, építésére, felújítására vagy bővítésére, lakáscélú hitel elő- vagy végtörlesztésére, a gyermekek jövőbeli lakhatásának anyagi megalapozására.

Online is elérhető

Az OTP Bank szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a konstrukció bármilyen életkorban és élethelyzetben igényelhető, egy magánszemély több szerződést is köthet, akár a gyermekeire is, ami komoly segítséget jelent nekik az önálló lakásban való életkezdés anyagi megalapozásában. A folyamatosan erősödő érdeklődést jól mutatja, hogy a legfrissebb adatok szerint a megkötött szerződések értéke 2024 márciusában elérte a 100 milliárd forintot. A Lakástakarék Prémium népszerűségében komoly szerepe volt annak is, hogy a változó ügyféligényekre reagálva az OTP Bank néhány hónappal az indulás után online is elérhetővé tette a terméket.

Tavaly október végén élesítettük az online értékesítési lehetőséget az OTP InternetBank és Mobilbank felületeken. Tapasztalatunk szerint folyamatosan növekszik az igény erre a gyors és kényelmes megoldásra, amit jól mutat, hogy már minden negyedik szerződést így kötnek az ügyfeleink” – mondta Becsei András, az OTP Lakástakarék vezérigazgatója.

Az online szerződéskötés gyors, de azok az ügyfelek, akik előnyben részesítik a személyes ügyintézést, a bankfiókokban is kérhetnek segítséget az OTP szakértő munkatársaitól, akik részletesen tájékoztatják őket az igényeiknek leginkább megfelelő lehetőségekről.

A 30 százalékos prémiumot fizető a legnépszerűbb

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szerződők többsége a 8 éves futamidejű, a lejáratkor 30 százalékos prémiumot fizető konstrukciót választja. A Lakástakarék Prémium a magánszemélyek mellett azoknak a társasházaknak is megfelelő megoldást kínál, amelyek a tulajdonosok eseti, jellemzően váratlan és nagyobb összegű befizetései helyett rendszeres és kiszámítható megtakarítási módot választanak a hosszabb távon tervezhető felújítási munkák anyagi fedezetének biztosítására. A társasházak is köthetnek több szerződést.

Az ügyfelek két lehetőség közül választhatnak: 4, illetve 8 évre köthetnek szerződést. Az első esetben a futamidő végén 10, a másodikban pedig 30 százalékos prémium illeti meg őket, kamatadó-, szociális hozzájárulási adó- és tranzakciósilleték-mentesen. A konstrukció a szerződők rendszeres, havi befizetéseire épül, ami szabadon válaszhatóan 10 és 50 ezer forint közötti összeg lehet és a futamidő alatt is módosítható. A felhasználás szabályai egyszerűek, áttekinthetőek, a megtakarítást az ügyfelek úgy fordíthatják bármilyen lakáscél megvalósítására, hogy nem terheli őket utólagos lakáscél-igazolási kötelezettség.

Az OTP Lakástakarék Prémium részletes termékismertetője ITT érhető el.

 Az egységesített betéti kamatláb mutató (EBKM)
  • A Prémium 4x10 esetén 2,89%-3,44% 
  • A Prémium 8x30 esetén 5,37%-5,64%
A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az OTP Bank Nyrt. fiókjaiban vagy honlapunkon (www.otplakastakarek.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből tájékozódhatnak. Az OTP Lakástakarék Zrt. fenntartja annak jogát, hogy a közleményben szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.

Szerző: Azénpénzem
Címkék:  , , , ,

Kapcsolódó anyagok