Autóra

Az áruhitelek többnyire üzlethez kötődnek, ami talán még erőteljesebben igaz az autók vásárlására szolgáló kölcsönökre. A kereskedőknél a hitellehetőség mára vagy nincs vagy nagyon drága. Finanszírozót persze így is lehet szerezni (még a magánszemélyek közötti adásvételhez is), a jelenlegi piaci viszonyok között pedig attól nem igazán kell tartani, hogy a kinézett járgányra lecsap valaki. Az ajánlatok között válogatni viszont nem könnyű, az új Ptk. miatt ráadásul szinte csak lízing van.
Ez lehet deviza alapú is. A különbség azonban nem jelentős, így mi ezért nem ajánljuk, hogy ezért valaki felvállalja a külföldi pénznemhez mindenképpen kapcsolódó árfolyamkockázatot.
 
Míg a bankokat komoly tájékoztatási szabályok kötik, a lízingcégek és pénzügyi vállalkozások azt tesznek közzé, amit éppen akarnak. A sok helyen fennlévő „kalkulátorok" (mint azt apró betűkkel valahol másutt jelzik) speciális helyzetre számolnak, jobb, ha az azok által jelzett törlesztőre többnyire nem is figyel senki.
Néhány ajánlatot azért összegyűjtöttünk, de ezt a listát nem csak teljesnek, még irányadónak sem igazán tekinthetjük.  Menetközben ugyanis plusz terhekkel, a minősítésből (ez vonatkozhat a hiteligénylő mellett a megvenni kívánt autóra is) adódóan akár jelentős eltérésekkel is szembesülhetnek az ügyfelek.
 

Néhány havi részlet

(egymillió forint 5 éves futamidőre, Ft/hó)

Frissítve: 2014.05.06.
 Casco nélkülTHMCascóval
Budapest Autó22 59413,45%21 837
CIB*21 31610,65%20 824
Merkantil22 24413,03%22 142
MKB Euroleasing24 39417,73.23 476
Lombard Lízing24 69817,90%29 012**
Auto Everest24 410**
* Szerződéskötési díj 60 ezer Ft
** Beépített cascóval (a többinél az igénylő maga köti meg  a cascót, anál a biztosítónál, amelyiknél akarja)
 A táblázatban szereplő adatokat 3 éves 2,0 millió forintba kerülő kocsira kalkuláltuk. A konstrukció forint alapú zárt végű lízing. Szerződéskötés előtt érdemes alaposan tájékozódni a különböző költségekről is.


Lízing vagy hitel

Autóvásárlásra pénzt már szinte csak lízing keretében lehet szerezni. Itt az árak valamivel olcsóbbak. Cserében azonban a vevő a futamidő végéig nem válhat hivatalosan a jármű tulajdonosává. A lízing valójában a cégek számára jó megoldás (az elszámolási szabályok miatt), magánszemélyeknél ezt inkább csak a szükség indokolhatja. 
Összes cikk
Böngésszen cikkeink között!
Spórolós ajánlatok (x)

Legolvasottabb
Cikkajánló
Írjon nekünk
Hírlevél
Mi a facebook-on