Hozzászólások

Hozzászólok
Eddig összesen 2 kommentár érkezett, melyek közül a legfrissebbek:


[Azénpénzem] [2017.jún.16. 11:47] [válaszolok erre]
Előzmény: goldneri 2018.jún.21. 12:28

Sajnos nem lehet ragaszkodni a régebbi típusú plasztikhoz. A veszélyekkel kapcsolatban: az adatlopási károkért a bank felel. Éppen erre hivatkozva emelte meg viszont a CIB igen jelentősen a kártyadíjakat.


[goldneri] [2017.jún.16. 02:56] [válaszolok erre]
Megrewndített a hír, hogy a CIB is áttér az érintős kártyákra. Engem nem zavar ha bárki szereti ezt az idétlen módszert. Az viszont zavar ha egy biztonságos fizetőeszközömtől megfosztanak és egy rizikóst kényszerítenek rám, választási lehetőség nélkül. Lehet, hogy én egy gyepes agyú buta liba vagyok, de nincs, aki meggyőz arról, hogy ez a kártya - amivel bárki fizethet, aki hozzáérinti a leolvasóhoz - biztonságos lehetne. Ha a készpénzem elhagyom, akkor az elveszett, de ha egy ilyen kártyát hagyok el, akkor a teljes pénzem odaveszhet. Miután egyszer elkevertem az OTP-s kártyámat és nem tudtam a vásárlási limitet 0-ra állítani kénytelen voltam sűrgősen letiltani. Két nap múlva előkerült, de ez a kis rendetlenség több ezer Ft-ba és 2 heti várakozásba került. A CIB eddig éppen a biztonságossága miatt volt a kedvencem. De ezzel a húzással rákényszerítenek a készpénzre visszatérésre. Egyszerűen nem értem, hogy tényleg miért is van joga egy banknak ezt az erőszakot elkövetni ügyfeleivel szemben?
Az elvesztés is egy valós lehetőség, de az adatlopás ellen még csak védekezni sem tudunk. Nem megoldás, hogy egy külön fémdobozban hordjuk a kártyánkat.
Szeretném tudni: van-e jogom ragaszkodni a pinkódos, chipes, nfc mentes kártyához?


Összes komment