Az egészségpénztárak a munkahelyi cafeteria rendszer egyik elemét jelentik (a cég számára ez kevesebbe kerül, mint ha ugyanazt az összeget bérként fizetné ki). Aki ezt választja, annak munkáltatója a jelzett summát minden hónapban átutalja a kiválasztott pénztárba. A számlán levő pénz azonnal költhető. Alapvetően egészségügyi és egészségmegőrző kiadásokra lehet róla fizetni.

Hogyan válasszak?

Az egészségpénztárak alapvetően pénzügyi intézmények. A költséglevonást (amiből a kassza biztosítja saját működését és eleget tesz az előírásoknak) a különböző szolgáltatóknál szerezhető kedvezmények – és persze a kedvezőbb adózás – ellensúlyozhatják. A tapasztalat szerint a szolgáltatók minden pénztárnak megadják ugyanazt az árengedményt. Központi adatbázis sajnos nincs, mert sokszor üzletenként eltérő ez az előny. A konkrét kedvezményekről így az adott pénztár honapján lehet (ha lehet) informálódni. És már a választási szempontoknál tartunk. A pénztáraknál fontos lehet például az ügyfélszolgálati rendszer, a számlák utalási ideje, de a legjobban persze a díjterhelés fogható meg.

Az egyéni tagdíjbefizetésekre jelenleg 20 százalékos, legfeljebb évi 120 ezer (a 2020. előtt nyugdíjba vonulók esetében 150 ezer – ez összesen igaz az egészség-, nyugdíj- és önsegélyező kasszákra, aki még nyugdíjtakarékosságra és nyugdíjbiztosításra is költ, annál 280 ezer forint a teljes korlát) forint kedvezmény vehető igénybe. További 10 százalékos extra adókedvezményt kaphat mindenki, aki pénzét egészségpénztári számláján két évre leköti. A számláról a közvetlen hozzátartozók is költhetnek, a rajta levő pénz pedig örökölhető. A munkáltatók kedvezményesen 2014-ben legfeljebb 30,45 ezer forintot adhatnak egészségpénztárba dolgozójuknak.
 

Kalkulátor

Megnézheti, mennyi gyűlhet egy év alatt egészségpénztári számláján a különböző pénztáraknál, ha egyetlen fillért sem költene. A sorrendet a belépési költségek figyelmen kívül hagyásával, a havi minimálisan fizetendő tagdíjat is figyelembe véve állítottuk fel. Havi ezer forintot csak két pénztárnál lehet fizetni, ez az Életerőnél 7 720, míg az MKB-nál 11 150 forint éves jóváírást hoz.

Havonta a munkáltatótól érkező befizetés

mehet
Összes cikk
Böngésszen cikkeink között!
Hírlevél
Legolvasottabb
Cikkajánló
Írjon nekünk
Mi a facebook-on
Ezt is nézze meg!
Olvassa el blogunkat, szóljon hozzá!