Lakásbiztosítás

Érdemes az otthonunkra biztosítást kötni, de ne csak az árat nézzük, hanem azt is, hogy mit kapunk cserébe. Olyan összegre biztosítsuk az ingatlant, ami fedezi az újjáépítést, ha megsemmisül. Lehet, hogy évi néhány ezer forintos különbség az árban több milliót jelent, amikor a biztosító kifizeti a kárt.

IDE KATTINTVA indíthatja független, egyszerűsített kalkulátorunkat. Mivel itt nem lehet üzletet kötni, így nem kell valóságos adatokat megadni, csak arra érdemes figyelni, hogy ami a díjat befolyásolja – például kor, nem, területi elhelyezkedés – az nagyjából fedje a valóságot, különben az eredmény is fals lesz.
Aki pedig nem csak gyors, hanem alaposabb tájékozódást is szeretne, a lakásbiztosítás részletesebb kalkulációját IDE KATTINTVA indíthatja. (Kötni itt sem lehet.)

Hogyan válthatok?

A lakásbiztosítás megkötésének az évfordulóján úgy, hogy legalább 30 nappal korábban fel kell mondani a régi biztosítást. Az újat pedig az évfordulótól érdemes megkötni.

Érdemes újat kötni?

Érdemes évről évre felülvizsgálni a biztosításunkat, mert nő a verseny a biztosítók között. Emiatt az elmúlt 5 évben 20-30 százalékkal estek a biztosítások árai. Nagyon figyeljünk oda, hogy pontosan mit is tartalmaz a biztosítás. Az apróbetűk különösen fontosak lehetnek. 

LAKÁSHITELESEK FIGYELEM!

Ha új lakásbiztosítást köt valaki, akkor be kell jelentenie a lakáshitelt nyújtó banknak. Ugyanis a bank azt hiheti, hogy nincs új biztosítása, és felmondhatja a hitelszerződést. Erre lehetősége van.

 

A rovat legfrissebb cikkei:

Így kell védeni a nyaralót

2013. november 28. Télen nagyobb eséllyel törnek be a hétvégi házakba, mint a nyaralási szezonban, és nagyobb a veszélye más káreseményeknek is. Bár a biztosítók felárat is elkérhetnek a nyaralók biztosításáért, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy drágábban védhetjük második otthonunkat. Egy olcsóbb, fapados biztosítás is elegendő lehet a kockázatok kivédésére. A teljes cikk itt olvashatóTévhitek a lakásbiztosításokról

2013. november 14. A társasházakra kötött biztosítások nagy része csak a közös tulajdont védi, ezért a saját lakásbiztosítással nem rendelkezők közül sokan hoppon maradhatnak baj esetén. Bár a bérelt lakásban élők is köthetnének biztosítást a vagyonukra, sokan mégsem teszik meg, mert azt hiszik, ők nem szerződhetnek. Sokan a tévhitek miatt nem kötnek otthonbiztosítást. A teljes cikk itt olvashatóEzért jó a fapados biztosítás

2013. október 31. Lakásbiztosítást is a szolgáltatások alapján kellene választanunk, a szűkös anyagi helyzet azonban felülírhatja ezt a szabályt. A fapados biztosítás jellemzően a leggyakoribb elemi károk és a betörés ellen véd. Segítésével a legnagyobb anyagi kockázatot is kivédhetjük. Az otthonunkat akár havi 1-2 ezer forintért is biztonságban tudhatjuk. A teljes cikk itt olvasható. 

 

Mennyit fizet a biztosító baj esetén?

2013. október 14. Hiába költünk sokat otthonunkra, ha a lakásbiztosítást nem igazítjuk hozzá, ami baj esetén milliós veszteségeket jelenthet. A lakosság 70 százalékának van lakásbiztosítása, azonban nem ennyire rózsás a kép, ha a felszín mögé nézünk. Sok lehet az alulbiztosított ingatlan. A teljes cikk itt olvasható


A lakások felét éri kár

2013. október 2. Az elmúlt öt évben a lakosság 50 százalékának otthonát érte valamilyen kár, a GfK legutóbbi, az Allianz megbízásából készített kutatása során pedig pedig tízből hét válaszadó nyilatkozott úgy: lakásában történt már káresemény. A felmérés szerint a lakosság több mint fele vásárolt nagyobb értékű vagyontárgyat, de csak harmaduk aktualizáltatta a lakásbiztosítását. A teljes cikk itt olvasható. 
 

További cikkek